Reklama

SKŁADNIKI:
● 4 suszone grzyby
● po 25 dag podgardla i wątroby cielęcej
● przodek i podroby zająca
● marchew
● pietruszka
● cebula
● po 8 ziaren ziela angielskiego i jałowca
● 2 kajzerki
● 4 jajka
● sól
● imbir
● łyżka zielonego pieprzu
● gałka muszkatołowa
● 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
● 50 ml brandy
● opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Grzyby, podgardle, mięso zająca, obrane warzywa i połowę ziela i jałowca zalej małą ilością wody i uduś (wątrobę uduś osobno). Zmiel 2 razy z namoczonymi i odciśniętymi kajzerkami. Dodaj 3 jajka, sól, imbir, resztę zmiażdżonych ziaren jałowca i ziela, zielony pieprz, gałkę, orzechy i brandy. Dokładnie wyrób masę. Ciasto rozmroź, połową wylep formę, ułóż farsz, zalep resztą ciasta. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 45 min w temp. 180°C.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama