Pasztet z kurczaka według Konrada Gacy
Wraz z nadejściem wiosny mamy ochotę na lżejszą kuchnię. Oto przepis na pasztet z kurczaka według Konrada Gacy!
- Claudia
Opublikowano: 16.05.2015, 08:49
Reklama
PORCJA: 580 kcal
PRZYGOTOWANIE: 40 minut
Reklama
- 200 g piersi kurczaka
- 150 g marchwi
- szczypta tymianku
- 2 jajka
- 10 g żurawiny
- pół łyżeczki skórki otartej z cytryny
Reklama
Kurczaka i marchewkę gotować do miękkości i zmiksować na jednolitą masę. Dodać tymianek, żółtka, żurawinę i skórkę z cytryny, wymieszać. Ubić pianę, delikatnie wymieszać z masą. Włożyć do keksówki i piec w temp. 180°C przez 40 min.
Reklama
Reklama
Reklama