Pasztet z cukinią
Porcja: 317 kcal
Przygotowanie: 30 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:18
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 500 g tłustego twarogu
- 100 g startego sera gouda
- 3/4 szklanki naturalnego jogurtu
- cebula
- 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
- pół cukinii
- 5 łyżeczek żelatyny
- 5 łyżek mleka
- sól
- pomidor
- borówki lub czerwony pieprz
- listki bazylii
Reklama
Twaróg zmiksować z jogurtem i żółtym serem. Dodać obraną i startą drobno cebulę oraz rzeżuchę. Doprawić solą i pieprzem Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Ostudzić i wlać do masy serowej. Wąską blaszkę wyłożyć przezroczystą folią i pokrojoną w cienkie plasterki cukinią (końce cukinii powinny wystawać poza blaszkę). Do środka włożyć masę serową. Przykryć końcówkami cukinii, a następnie folią. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Paszet wyjąć z formy, udekorować kawałkami pomidorów, listkami bazylii i borówkami lub pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama