Reklama

Porcja: 370 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 8 porcji

Reklama
  • 1 kg Pasztetu Sokołów Naturrino
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • kostka bulionu warzywnego
  • 300 g żurawiny do mięs
  • gałązka świeżego rozmarynu
Reklama

Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody. Bulion rozpuścić w 300 ml wrzątku. Dodać żurawinę i posiekany rozmaryn, dobrze rozprowadzić, ostudzić. Część galarety wlać na dno formy pasztetowej, odstawić do stężenia. Następnie włożyć pasztet i zalać pozostałą galaretą tak, aby sporo żurawin i galarety było również na wierzchu. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pasztet delikatnie odkroić nożem i wyjąć z formy. Podawać pokrojony w grube plastry.

Reklama
Reklama
Reklama