Pasztet w galarecie żurawinowej
Do przygotowania drobnych przekąsek idealne będą pieczone mięsa, pasztety i wędliny z Sokołowa.
- Claudia
Opublikowano: 26.11.2015, 20:16
Reklama
Porcja: 370 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 8 porcji
Reklama
- 1 kg Pasztetu Sokołów Naturrino
- 4 łyżeczki żelatyny
- kostka bulionu warzywnego
- 300 g żurawiny do mięs
- gałązka świeżego rozmarynu
Reklama
Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody. Bulion rozpuścić w 300 ml wrzątku. Dodać żurawinę i posiekany rozmaryn, dobrze rozprowadzić, ostudzić. Część galarety wlać na dno formy pasztetowej, odstawić do stężenia. Następnie włożyć pasztet i zalać pozostałą galaretą tak, aby sporo żurawin i galarety było również na wierzchu. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Pasztet delikatnie odkroić nożem i wyjąć z formy. Podawać pokrojony w grube plastry.
Reklama
Reklama
Reklama