Pasztet pod kołderką z żurawiny
Święta to wspaniała okazja, żeby się wykazać kunsztem kulinarnym. Produkty z Krakowskiego Kredensu pomogą ci przygotować pyszne, pełne elegancji i wyjątkowego smaku potrawy.
- Claudia
Opublikowano: 26.12.2014, 08:03
Reklama
PORCJA: 407 kcal
PRZYGOTOWANIE: 25 minut
NA 10 PORCJI
Reklama
- ok. 1 kg Pasztetu z borowikami Nadleśniczego Niepołomickiego Krakowski Kredens
- 3 łyżki żelatyny
- 100 g świeżej żurawiny
- 1/2 szklanki gorącego bulionu lub wody
Reklama
Żurawinę opłukać, dobrze osączyć. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie lub wodzie. Wystudzić. Wstawić do lodówki. Tężejącą galaretą zalać żurawinę. Dobrze wymieszać. Pasztet włożyć do podłużnej blaszki. Na wierzchu ułożyć żurawinę. Wstawić na 50–60 minut do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama