Pasztet grzybowy
Przepis na pasztet grzybowy. Przygotowanie: 40 min, kaloryczność 150 kcal, dla 4 osób.

- Naj
● 1 kg świeżych grzybów (np. podgrzybków i maślaków)
● 30 dag boczku
● duża cebula
● 2 czerstwe kajzerki
● 3 jajka
● sól
● pieprz
● szczypta gałki muszkatołowej
● tłuszcz do formy
● tarta bułka
Grzyby oczyść. Boczek pokrój w kostkę, wytop na patelni. Wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij. Włóż grzyby, podsmaż, mieszając. Dodaj namoczone i odciśnięte kajzerki, wymieszaj. Wszystko razem zmiel, wymieszaj na jednolitą masę z jajkami i przyprawami. Przełóż do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piecz ok. 1 godz. w temp. 180°C.
Polecane
„Mój mąż ma uczucia jak kloc granitu. Szczytem czułości, na jaki mogę liczyć z jego strony, jest kanapka z pasztetem”
„Irka nie wylewała za kołnierz, co ściągnęło ją na samo dno. Zamiast bułki i pasztetu, wolała wodę ognistą”
Zupa z suszonych grzybów na Wigilię: ten przepis Magdy Gessler na zupę grzybową jest naprawdę prosty!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa