Pasta z pomidorami i bazylią
Prosty sposób na szybki obiad we włoskim stylu. Pyszne!
- kobieta.pl
Opublikowano: 06.02.2013, 09:44
Reklama
Składniki:
Reklama
- makaron (najlepiej durum, sprawdź na opakowaniu) (200g)
- świeże pomidory (3-4 sztuki)
- oliwa z oliwek (kilka łyżek)
- bazylia (kilka listków)
- kilka zabków czosnku
- sól morska, pieprz
- mozarella (1 kulka)
Reklama
Na rozgrzaną oliwę wrzuć obrany czosnek i smaż przez chwilkę. Nastepnie dodaj sparzone wcześniej, obrane i pokrojone pomidory. W międzyczasie gotuj makaron według przepisu na opakowaniu - ważne żebynie był zbyt miękki. Do czosnku i pomidorów dodaj ugotowany makaron, sól i pieprz do smaku oraz mozarellę rozdartą na kawałeczki. Mieszaj na małym ogniu. Całość posyp listkami bazylii i jeszcze chwilkę gotuj.
Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama