Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 8 parówek
  • olej
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • 20 dag startego żółtego sera
Reklama

Parówki natnij na końcach dość głęboko na krzyż. Usmaż na oleju, aż się ładnie zrumienią. Pieczarki oczyść, potnij na ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój w piórka, zeszklij na łyżce oleju. Dodaj pieczarki, wymieszaj, podsmaż razem, przypraw solą, pieprzem i papryką. Parówki przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, przykryj pieczarkami z cebulą, posyp serem. Zapiekaj w temp. 180°C, aż ser się rozpuści. Podawaj ze świeżymi pomidorami, grzankami z masłem czosnkowym i natką oraz filiżanką błyskawicznego bulionu.
NASZA RADA: Zamiast parówek możesz zapiec zwykłą cienką kiełbasę lub zrobić potrawę w wersji jarskiej, z makaronem.

Reklama
Reklama
Reklama