Parówki z pieczarkami
Przygotowanie: 20 min, kaloryczność: 480 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 01.12.2008, 11:03
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 8 parówek
- olej
- 30 dag pieczarek
- 2 cebule
- sól, pieprz
- słodka papryka w proszku
- 20 dag startego żółtego sera
Reklama
Parówki natnij na końcach dość głęboko na krzyż. Usmaż na oleju, aż się ładnie zrumienią. Pieczarki oczyść, potnij na ćwiartki. Cebulę obierz i pokrój w piórka, zeszklij na łyżce oleju. Dodaj pieczarki, wymieszaj, podsmaż razem, przypraw solą, pieprzem i papryką. Parówki przełóż do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, przykryj pieczarkami z cebulą, posyp serem. Zapiekaj w temp. 180°C, aż ser się rozpuści. Podawaj ze świeżymi pomidorami, grzankami z masłem czosnkowym i natką oraz filiżanką błyskawicznego bulionu.
NASZA RADA: Zamiast parówek możesz zapiec zwykłą cienką kiełbasę lub zrobić potrawę w wersji jarskiej, z makaronem.
Reklama
Reklama
Reklama