Parówki w naleśnikach
Kiedy na nic nie ma czasu, a chce się zjeść coś ciepłego, wystarczy wrzucić je na wrzątek i gotowe. Gdy czasu jest więcej, można zrobić z nich eleganckie ciepłe przekąski.
- Naj
Opublikowano: 06.03.2009, 13:00
Reklama
CIASTO:
● 30 dag mąki
● szczypta soli
● 2 jajka
● 1/2 l mleka
● olej do smażenia
FARSZ:
● 6 parówek
● 20 dag żółtego sera pokrojonego w słupki
● 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w słupki
● sól
● pieprz
Przesianą mąke wymieszaj z solą, jajkami i mlekiem. Mieszając, dolewaj tyle wody, by uzyskać ciasto o konsystencji śmietany. Odstaw je na 30 min. Usmaż cienkie naleśniki. Na każdym naleśniku połóż pół parówki, kilka pasków żółtego sera i papryki, oprósz solą i pieprzem, zwiń. Ułóż je na patelni na rozgrzanym oleju, podsmaż na chrupiąco.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama