Parówki pod pierzynką
Zachwycą dzieci
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 820 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.05.2005, 10:07
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 60 dag parówek
- 2 jajka
- 5 łyżek mleka
- 20 dag mąki
- po łyżce posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Reklama
Żółtka roztrzepać z mlekiem i 5 łyżkami wody. Cały czas mieszając powoli wsypywać mąkę. Białka ubić na sztywno, pianę dodać do ciasta wraz z posiekanymi ziołami delikatnie mieszając (jeśli ciasto jest za rzadkie, wsypać nieco mąki).
Parówki pokroić na kawałki długości 5 cm. Dużą ilość oleju rozgrzać w rondlu. Parówki zanurzać w cieście, smażyć na złoto, osączyć z tłuszczu. Podawać z surówką.
ZA PORCJĘ 1,80 zł.
Reklama
Reklama
Reklama