Parmezanowe millefeuilles z warzywami
Przygotowanie: 20 minut
Smażenie: 5 minut
Porcja: 370 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.04.2006, 09:14
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 30 dag startego parmezanu
- czerwona i żółta papryka
- cukinia
- cebula
- pomidor
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki oregano
- łyżka oliwy
- garść listków bazylii
- sól, pieprz
Reklama
Na rozgrzaną teflonową patelnię wsypywać po 3 łyżki parmezanu, formując cienkie krążki. Usmażyć rumiane placuszki. Delikatnie zsunąć je na pergamin, pozostawić do wystygnięcia.
Warzywa oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni, wkładać kolejno: cebulę, czosnek, paprykę, cukinię i na koniec pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i oregano, dusić do całkowitego odparowania.
Na talerzu ułożyć na przemian placki z parmezanu i warzywa. Na ostatnim placku położyć warstwę warzyw i udekorować bazylią.
Reklama
Reklama
Reklama