Reklama

● 1 kg filetów z mintaja
● sól
● olej
● 2 czerwone papryki
● 2 cebule
● puszka pomidorów
● szklanka bulionu z kostki
● łyżeczka słodkiej papryki
● pieprz
● szklanka gęstej śmietany
● łyżka mąki
● koperek
Rybę umyj, osusz, oprósz solą, usmaż na oleju, przełóż do rondla. Papryki oczyść, pokrój na paski. Cebule obierz, posiekaj, podsmaż na tłuszczu po smażeniu ryby. Dodaj papryki, smaż razem kilka minut. Włóż pomidory z puszki wraz z zalewą, wlej gorący bulion, przyprawy. Duś, aż papryka będzie miękka. Zestaw z ognia, zmiksuj. Zalej sosem rybę w rondlu, duś 10 min na małym ogniu. Śmietanę wymieszaj z mąką, dodaj do potrawy, mieszając, zagotuj. Podawaj z kluseczkami kładzionymi i sałatą z ogórkiem, posyp koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama