Reklama

Składniki na 4 porcje

Reklama
  • strąk czerwonej papryki
  • strąk żółtej papryki
  • strąk zielonej papryki
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka ziół prowansalskich
  • kostka Bulionu drobiowo-warzywnego
  • łyżeczka mąki
  • łyżeczka octu owocowego
  • sól, pieprz
Reklama

Papryki przekroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, umyć i osączyć. Paprykę pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Kostkę rozpuścić w szklance wrzątku.
Olej podgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Dołożyć paprykę, oprószyć ziołami prowansalskimi, posypać mąką, zamieszać.
Wlać ocet i bulion. Gotować, aż część płynu wyparuje. Podawać na ciepło lub na zimno.

Reklama
Reklama
Reklama