Papryka z ziołami
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 60 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 16:39
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- strąk czerwonej papryki
- strąk żółtej papryki
- strąk zielonej papryki
- cebula
- 2 łyżki oleju
- łyżka ziół prowansalskich
- kostka Bulionu drobiowo-warzywnego
- łyżeczka mąki
- łyżeczka octu owocowego
- sól, pieprz
Reklama
Papryki przekroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, umyć i osączyć. Paprykę pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Kostkę rozpuścić w szklance wrzątku.
Olej podgrzać na patelni, zeszklić cebulę. Dołożyć paprykę, oprószyć ziołami prowansalskimi, posypać mąką, zamieszać.
Wlać ocet i bulion. Gotować, aż część płynu wyparuje. Podawać na ciepło lub na zimno.
Reklama
Reklama
Reklama