Reklama
  • 8 niewielkich, dość wąskich papryk
  • 15 dag twarogu
  • 10 dag bryndzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • listki świeżej bazylii
Reklama

Papryki umyj, odetnij wierzchy delikatnie, aby nie uszkodzić strąka, wydrąż gniazda nasienne. Sparz wrzątkiem, osusz.
Farsz: twaróg i bryndzę rozetrzyj widelcem, dodaj tartą bułkę, zmiażdżony czosnek, oliwę, szczypior, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wymieszaj na gładka masę (jeśli jest zbyt twarda, dodaj więcej oliwy).
Łyżeczką z długim trzonkiem napełnij masą papryki. Wstaw do lodówki, dobrze schłodź. Podawaj udekorowane listkami bazylii.

Reklama
Reklama
Reklama