Papryka z serem
Składniki na 8 porcji
- Krystyna Stryjewska, Naj
Opublikowano: 16.06.2008, 11:30
Reklama
- 8 niewielkich, dość wąskich papryk
- 15 dag twarogu
- 10 dag bryndzy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki tartej bułki
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- listki świeżej bazylii
Reklama
Papryki umyj, odetnij wierzchy delikatnie, aby nie uszkodzić strąka, wydrąż gniazda nasienne. Sparz wrzątkiem, osusz.
Farsz: twaróg i bryndzę rozetrzyj widelcem, dodaj tartą bułkę, zmiażdżony czosnek, oliwę, szczypior, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wymieszaj na gładka masę (jeśli jest zbyt twarda, dodaj więcej oliwy).
Łyżeczką z długim trzonkiem napełnij masą papryki. Wstaw do lodówki, dobrze schłodź. Podawaj udekorowane listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama