Papryka Santorini

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 18:40
Reklama
- 5 papryk
- 10 dag sera feta
- 5 dag tłustego białego sera
- ogórek
- łyżka czarnych lub zielonych oliwek
- ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka jasnego octu winnego
- sól, pieprz, bazylia
Reklama
4 papryki umyć, Ściąć wierzchy (zachować), usunąć pestki. Ogórek opłukać. Jedną paprykę, ogórek i oba sery pokroić w kostkę, włożyć do salaterki, dodać oliwki.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z octem winnym, czosnkiem i 1/2 łyżeczki soli. Przyprawić bazylią i pieprzem. Pokrojone warzywa i ser polać sosem, wymieszać.
Wydrążone papryki ułożyć na talerzu, napełnić sałatką i przykryć wierzchami.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
08.05.2021, 14:23
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa