Papryka Santorini
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 18:40
Reklama
- 5 papryk
- 10 dag sera feta
- 5 dag tłustego białego sera
- ogórek
- łyżka czarnych lub zielonych oliwek
- ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka jasnego octu winnego
- sól, pieprz, bazylia
Reklama
4 papryki umyć, Ściąć wierzchy (zachować), usunąć pestki. Ogórek opłukać. Jedną paprykę, ogórek i oba sery pokroić w kostkę, włożyć do salaterki, dodać oliwki.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z octem winnym, czosnkiem i 1/2 łyżeczki soli. Przyprawić bazylią i pieprzem. Pokrojone warzywa i ser polać sosem, wymieszać.
Wydrążone papryki ułożyć na talerzu, napełnić sałatką i przykryć wierzchami.
Reklama
Reklama
Reklama