Papryka faszerowana
- Naj
Opublikowano: 02.03.2007, 17:50
Reklama
- 6 strąków papryki
- 2 szklanki ryżu
- 3 cebule
- 30 dag pieczarek
- 6 łyżek oleju
- jajko
- sól, pieprz
Reklama
Papryki przekrój na pół, oczyść z nasion (pozostaw ogonki), gotuj 3 min w osolonym wrzątku. Ostudź. Ryż gotuj 5 min w osolonej wodzie, odcedź. Na połowie oleju zeszklij posiekane cebule, dodaj umyte i drobno pokrojone pieczarki, usmaż razem. Dołóż ryż, jajko, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Farszem wypełnij połówki papryk. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym resztą oleju, zapiecz. Udekoruj skórką cytrynową.
Reklama
Reklama
Reklama