Papryka faszerowana

- Naj
Opublikowano: 02.03.2007, 17:50
Reklama
- 6 strąków papryki
- 2 szklanki ryżu
- 3 cebule
- 30 dag pieczarek
- 6 łyżek oleju
- jajko
- sól, pieprz
Reklama
Papryki przekrój na pół, oczyść z nasion (pozostaw ogonki), gotuj 3 min w osolonym wrzątku. Ostudź. Ryż gotuj 5 min w osolonej wodzie, odcedź. Na połowie oleju zeszklij posiekane cebule, dodaj umyte i drobno pokrojone pieczarki, usmaż razem. Dołóż ryż, jajko, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Farszem wypełnij połówki papryk. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym resztą oleju, zapiecz. Udekoruj skórką cytrynową.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
08.05.2021, 14:23
Kuchnia
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
01.04.2022, 16:00
Gwiazdy
Mateusz Gessler zdradza swój przepis na faszerowane pomidory w stylu francuskim
Współpraca reklamowa
03.07.2020, 10:33
14.09.2013, 05:16
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa