Pappardelle z papryką
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 160 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.05.2006, 11:10
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- 2 czerwone papryki
- zielona papryka
- pęczek natki pietruszki
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- szklanka soku pomidorowego
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
- łyżka cukru
- 30 dag makaronu pappardelle (szerokie wstążki)
- sól, pieprz
Reklama
Cebule i czosnek obrać, cebule pokroić na cienkie krążki, czosnek na cienkie plasterki. Chili wraz z pestkami drobno posiekać. Strąki papryki umyć, przekroić na pół, oczyścić i pokroić na cienkie paski. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody, listki drobno posiekać.
Oliwę rozgrzać na patelni, podsmażyć cebulę, czosnek i papryki. Dodać koncentrat pomidorowy, sok pomidorowy i bulion. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Dodać chili, przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
Pappardelle ugotować w osolonej wodzie według informacji na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z gorącym sosem paprykowym. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama