Panzanella
(czyt: pancanella - sałatka chlebowa)
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 350 kcal
Składniki na 4 porcje

- Moje Gotowanie
● 50 dag białego chleba (czerstwego)
● sól, pieprz
● 5 dojrzałych pomidorów
● czerwona cebula
● ogórek
● cytryna
● 5 łyżek oliwy extra vergine
● 4 łyżki czarnych oliwek
● 1-2 łyżki białego octu winnego
Chleb pokroić na małe kawałki i namoczyć w zimnej wodzie ze szczyptą soli. Odcisnąć i przełożyć do dużej miski.
Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pokroić w cząstki. Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół, pokroić w półplastry i dodać do pomidorów. Cytrynę umyć i ostrym nożem odkroić skórkę (białego nie odcinać). Skórkę pokroić na cienkie słupki i dodać do sałatki. Wszystkie składniki przełożyć do miski z pokrojonym chlebem.
Obficie skropić sałatkę oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Przed podaniem skropić sałatkę octem i dodać oliwki, wymieszać.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa