Paluszki po włosku
Porcja: 98 kcal
Przygotowanie: 15 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 20:46
Reklama
Dla 8 osób
Reklama
- 20 grubych paluszków
- ok. 200 g cienko pokrojonej wędzonej polędwicy, bekonu lub ogonówki
- pęczek szczypiorku
- łyżka masła
- sok z cytryny
Sos
- 6 łyżek dżemu z borówek lub żurawin
- łyżeczka miodowej musztardy
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 2 łyżki czerwonego wina
1) Masło utrzeć na puch z 2 łyżkami soku z cytryny. Posmarować nim cienko paluszki. Każdy paluszek ciasno owinąć wędliną. Przewiązać szczypiorkiem. Wstawić do szklanki.
Reklama
2) Dżem wymieszać z chrzanem i musztardą. Doprawić do smaku sokiem i winem. Sos przełożyć do jednej lub kilku miseczek. Podawać do paluszków.
Reklama
Reklama
Reklama