Pałki z kurczaka w ziołach i pieprzu
Za tym daniem przepadają faceci i dzieci!
- kobieta.pl
Opublikowano: 09.01.2015, 11:41
Reklama
Składniki:
Reklama
- 10 pałek z kurczaka
- czerwona papryka w proszku, 2 łyżki
- 2 łyżki miodu
- kolorowy pieprz - łyżka ziarenek
- świeże zioła: tymianek i rozmaryn
- sól
- 6 łyżek oliwy z oliwek
Reklama
Mięso myjemy i wkładamy do plastikowego woreczka. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy miód, szczyptę soli, paprykę i porwane drobno zioła. Pieprz tłuczemy w moździerzu i dodajemy do miseczki. Całość mieszamy i wlewamy do foliowego woreczka z kurczakiem. Marynatę wmasowujemy w mięso. Woreczek zostawiamy w lodówce na 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy pałki z kurczaka, układamy w naczyniu na przykład z plasterkiem cytryny i gałązką pomidorków koktajlowych. Pieczemy około 40 minut, aż skórka się ładnie zarumieni.
Reklama
Reklama
Reklama