Pakieciki z szynką i szparagami
Szparagi owinięte wędliną oraz ciastem francuskim i zapieczone stają się bardziej wyraziste w smaku. Wypróbuj ten doskonały przepis.
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 01.05.2015, 05:05
Reklama
Porcja: 498 kcal
Przygotowanie: 35 minut
Na 4 porcji
Reklama
- pęczek drobnych zielonych szparagów
- 8 plastrów szpeku lub dojrzewającej szynki
- 200 g ciasta francuskiego
- jajko l2–3 łyżki mleka
- sól morska
Reklama
Szparagi umyć i odciąć twarde końce. Zebrać po 2–3 sztuki i owinąć plastrem wędliny. Ciasto francuskie (mrożone lekko rozmrozić) pokroić w pas- ki o szerokości ok. 4 cm. Owinąć nimi szparagi z szynką. ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia, tak by miejsce zlepienia ciasta było pod spodem. Ciasto posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec ok. 25 minut w 190°C. Oprószyć solą morską.
Reklama
Reklama
Reklama