Reklama

Porcja: 498 kcal
Przygotowanie: 35 minut
Na 4 porcji

Reklama
  • pęczek drobnych zielonych szparagów
  • 8 plastrów szpeku lub dojrzewającej szynki
  • 200 g ciasta francuskiego
  • jajko l2–3 łyżki mleka
  • sól morska
Reklama

Szparagi umyć i odciąć twarde końce. Zebrać po 2–3 sztuki i owinąć plastrem wędliny. Ciasto francuskie (mrożone lekko rozmrozić) pokroić w pas- ki o szerokości ok. 4 cm. Owinąć nimi szparagi z szynką. ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia, tak by miejsce zlepienia ciasta było pod spodem. Ciasto posmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec ok. 25 minut w 190°C. Oprószyć solą morską.

Reklama
Reklama
Reklama