Pachnące warzywa
Porcja: 117 kcal
Przygotowanie: 20 minut
Dla 6 osób

- Claudia
Opublikowano: 27.06.2008, 12:32
Reklama
● po 2 żółte i czerwone papryki
● cukinia
● bakłażan
● 2–3 główki czosnku
● 6 łyżek oleju
● świeży rozmaryn
● sól
● pieprz
Reklama
Warzywa opłukać. Papryki po usunięciu gniazd nasiennych pokroić, w kawałki pociąć też cukinię oraz bakłażan. Główki czosnku przekroić na pół.
Warzywa i czosnek posmarować olejem i posypać rozmarynem. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Piec ok. 15 minut, co jakiś czas odwracając.
Warzywa podawać z czosnkiem.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Myślałem, że pachnące tulipany dla żony zmiękczą jej serce. Dostałem od życia lekcję, której nigdy nie zapomnę”
08.03.2025, 22:00
03.03.2023, 13:20
Historie
„Na Dzień Kobiet już 2 razy dostałam perfumy pachnące kościołem. Mąż myślał, że do 3 razy sztuka, ale miarka się przebrała”
08.03.2025, 15:30
Historie
„Teściowa wie, że nie jem mięsa, ale i tak za każdym razem wciska mi kiełbasę. Uważa, że warzywa są dobre dla królika”
27.03.2025, 18:50
Zioła i kamienie
Nie sadź tego warzywa w czwartek. Nie dość, że nic nie wyrośnie, to ściągniesz na siebie pecha
25.04.2023, 11:52
28.03.2024, 10:00
22.07.2021, 09:59
24.07.2022, 08:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa