Owocowy diabełek
Przygotowanie: 10 min
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 16:10
Reklama
SKŁADNIKI NA 1 PORCJĘ
Reklama
- 100 ml soku z grejpfruta
- 50 ml wytrawnego wermutu
- 50 ml czystej wódki
- truskawka
- kilka winogron
- kilka kostek miąższu melona
- plasterek pomarańczy
- pokruszony lód
Reklama
Winogrona opłukać, osuszyć, włożyć do wysokiej szklanki. Truskawkę opłukać, usunąć szypułkę.
Sok z grejpfruta, wermut i wódkę wlać do shakera, dodać pokruszony lód, dobrze wstrząsnąć i przecedzić do szklanki. Na koniec włożyć truskawkę i kostki melona. Brzeg szklanki ozdobić plasterkiem pomarańczy.
Reklama
Reklama
Reklama