Owoce pod chrupiącą kołderką
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 1 godzina
Porcja: 260 kcal
Składniki na 10 porcji
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 10.08.2007, 17:18
Reklama
● 50 dag śliwek
● 50 dag gruszek
● garść rodzynek
● małe opakowanie cukru waniliowego
● szklanka płatków owsianych
● szklanka mąki razowej
● 1/3 szklanki oleju
● masło do formy
● 5 dag posiekanych orzechów włoskich
Śliwki umyć, podzielić na połówki, usunąć pestki. Gruszki obrać, pokroić na kawałki, usunąć gniazda nasienne. Owoce wymieszać z rodzynkami oraz cukrem waniliowym. Formę natłuścić masłem, ułożyć w niej przygotowane owoce.
Płatki owsiane połączyć z mąką i olejem, nałożyć na owoce. Piec godzinę w temp. 180°C. Po upieczeniu posypać orzechami włoskimi. Podawać na ciepło z lodami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama