Orientalna wołowina
Możesz zrobić ją w woku, możesz usmażyć na zwykłej patelni. Będzie pyszna.
- kobieta.pl
Opublikowano: 18.04.2013, 09:02
Reklama
Składniki:
Reklama
- 200g świeżej wołowiny
- opakowanie chińskiego makaronu Chow Mein
- olej do smażenia
- marchewka
- dwa ząbki czosnku
- kawałek świeżego imbiru
- cebula, szczypiorek
- pół limonki
- sól, pieprz
- sos sojowy - 4 łyżki
Reklama
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na patelni lub w woku rozgrzej olej, podsmaż czosnek w plasterkach razem ze startym imbirem. Wołowinę pokrojoną w drobną kosteczkę smażymy przez około 5-7 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodać pokrojoną w cienkie słupki marchewke oraz piórka cebuli i smażyć kolejne 10 minut. Na koniec dodać pieprz i sól do smaku, sos sojowy i sok z limonki, zamieszać. Podawać posypane szczypiorkiem. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama