Omlet z truskawkami i wiórkami kokosowymi
Przygotowanie: 40 min, kaloryczność 180 kcal, dla 2 osób
- Naj
Opublikowano: 11.03.2009, 07:00
Reklama
SKŁADNIKI:
● 2 łyżki wiórków kokosowych
● 3 jajka
●1/2 banana
●10 dag chudego twarogu
● 2 łyżki płatków owsianych
● łyżka oleju
● opakowanie mrożonych truskawek
● cukier waniliowy
● po szczypcie cynamonu i kardamonu
● listki mięty lub melisy do dekoracji
Wiórki podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. Jajka roztrzep, wkrój banana, pokruszony ser, płatki owsiane i wiórki, wymieszaj. Usmaż omlet na łyżce oleju. Rozmrożone truskawki zmiksuj z cukrem waniliowym, cynamonem i kardamonem. Omlet złóż na pół, polej musem z truskawek, udekoruj zieleniną.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama