Omlet wiosenny
Omlet to potrawa idealna: doskonały jest podany sauté, ale możesz wzbogacić jego smak za pomocą niemal wszystkiego, co masz w lodówce.
- Claudia
Opublikowano: 07.03.2011, 12:00
Reklama
PORCJA: 172 kcal
PRZYGOTOWANIE: 25 minut
NA 2 PORCJE :
● 100 g twarożku śmietankowego
● 1,5 łyżki posiekanych ziół (natka, bazylia, rozmaryn)
● ząbek czosnku
● 3 jajka
● łyżka mleka
● łyżeczka masła
● 2–3 czarne oliwki
● sól
Twarożek wymieszać z ziołami. Doprawić czosnkiem i solą. Jajka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Masło rozgrzać. Zalać je masą jajeczną. Smażyć, aż jajka się zetną (delikatnie podważać brzegi łopatką, aby masa spływała pod spód). Połowę omletu posmarować twarożkiem. Posypać pokrojonymi oliwkami. Złożyć na pół. Podawać od razu.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama