Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem
PRZYGOTOWANIE: 40 minut
PORCJA: 120 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:57
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
20 dag kiszonych ogórków
4 ziemniaki
marchewka
kawałek selera
pietruszka
por
łyżka masła
100 ml śmietany
łyżka posiekanego koperku
sól, pieprz
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w duże kawałki. Por oczyścić, pokroić w krążki.
Warzywa zalać w rondlu 1 i 1/2 l zimnej wody, posolić, gotować 15 minut.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w małą kostkę. Dodać do wywaru i gotować kolejne 15 minut.
Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do rondelka. Dodać masło i dusić 5 minut. Przełożyć do wywaru i zagotować.
Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami wywaru, wlać do zupy, zagotować.
Na koniec dodać koperek i przyprawić pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama