Ogórkowa z szynką
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 30 minut
Porcja: 100 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 16:41
Reklama
Składniki na 4 porcje
1/2 kg ogórków kwaszonych
2 łyżki masła
2 kostki rosołu drobiowo-warzywnego
pęczek włoszczyzny bez kapusty
10 dag szynki z indyka w plastrach
pęczek koperku
2 łyżki śmietany
1/2 szklanki soku z ogórków
sól, pieprz
Ogórki cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dusić 5 minut na maśle. Włoszczyznę oczyścić i pokroić.
Kostki rosołowe rozpuścić w 1 l wrzątku. Włożyć włoszczyznę, ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania dołożyć starte ogórki i wlać sok.
Koperek opłukać i posiekać. Szynkę pokroić w paseczki. Z zupy wyjąć włoszczyznę, włożyć koperek i szynkę. Podgrzać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze śmietaną.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama