Ogórkowa z łososiowymi pulpetami
Przygotowanie: 15 minut
Gotowanie: ok. 20 minut
Porcja: 110 kcal
Składniki na 6 porcji
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 19.03.2007, 09:54
Reklama
● opakowanie „Zupy ogórkowej z ziemniakami i koperkiem” HORTEX Ortika
● 1 i 1/2 l bulionu warzywnego
● 15 dag wędzonego łososia
● 2–3 rzodkiewki
● 2–3 kiszone ogórki
● 1/2 szklanki śmietany
● sól, pieprz
■ Bulion zagotować w rondlu, wsypać mrożonkę, wymieszać, gotować około 20 minut.
■ Łososia drobno pokroić. Rzodkiewki obrać, razem z ogórkami zetrzeć na tarce. Śmietanę ubić.
■ Łososia, rzodkiewki i ogórki wymieszać ze śmietaną, przyprawić. Łyżką uformować nieduże pulpety, rozłożyć do talerzy.
■ Pulpety zalać zupą. Podawać z gorącymi tostami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama