Ogórkowa pascha
Porcja: 312 kcal
Przygotowanie: 30 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 21:40
Reklama
Dla 8 osób
Reklama
- 750 g podwójnie mielonego twarogu
- 100 g masła
- 3 żółtka
- sos tabasco
- 1/2 szklanki śmietanki
- 5 ogórków
- po 2 łyżki posiekanej natki i szczypiorku
- biały pieprz, sól
Reklama
4 ogórki obrać. Pokroić w kostkę. Żółtka ubić ze szczyptą soli, dolać śmietankę. Ubijać na parze. Dodać stopione masło. Gdy masa zgęstnieje, ostudzić. Cały czas ubijając, dodawać po łyżce ser. Wymieszać z ogórkiem i zieleniną. Doprawić tabasco, pieprzem i solą. Masę przełożyć do wyłożonej przezroczystą folią salaterki. Przykryć talerzykiem i obciążyć. Wstawić na 24 godziny do lodówki. Wyjąć z salaterki. Udekorować pokrojonym w plasterki ogórkiem.
Reklama
Reklama
Reklama