Reklama
Składniki

* 2 kg małych ogórków
* 1,5–2 łyżki soli
* po łyżeczce ziaren pieprzu
* gorczycy
* 2 szalotki
* główka czosnku
* pęczek kopru z kwiatem

Reklama
Kup składniki do przepisu
Etapy przygotowania

Ogórki dokładnie umyć, zalać wodą, zostawić na 2 godziny. Osączyć, odciąć końcówki. Koper umyć, pociąć na mniejsze kawałki. Czosnek obrać.
Ogórki poukładać w wyparzonych słoikach, dodać czosnek, pieprz, gorczycę i koper. Cebulki obrać, pokroić w plasterki. Ułożyć na ogórkach.
1 i 1/2 l wody zagotować z solą. Lekko przestudzić. Zalać ogórki. Słoiki dokładnie zamknąć, przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Przetwory na zimę - przepisy na MojeGotowanie.pl

Reklama
Reklama
Reklama