Nowoczesny grill
Zamiast karkówki grillowane warzywa i owoce, a do picia drinki z likieru orzechowego. Grillowe party wróciło do mody. W całkiem nowym wydaniu.
- glamour
NA PLAŻY
Rozłóż parawan i przyczep do niego mnóstwo kolorowych balonów. Rozstaw leżaki, a jeśli w pobliżu są drzewa, rozwieś między nimi hamak.
PODAJ: grillowane owoce morza i ryby, a na deser sorbety owocowe (zrób je w domu i przynieś gotowe).
GRILL 5 O’CLOCK
Obowiązkowe eleganckie stroje, brytyjska herbata i porcelanowa zastawa.
PODAJ: Pieczonego banana z curry, minikanapki z ciemnego chleba z ogórkiem, orzechy posypane solą i papryką, uprażone na angielskim maśle z brandy (kupisz w Marks & Spencer), do tego babeczki cupcakes.
W ROSYJSKIM KLIMACIE
Najważniejsze jest miejsce: związane z Rosją, np. w Warszawie modne jest urządzanie grill-party w rosyjskim stylu w pobliżu ulicy Gagarina.
PODAJ: oprócz kiełbasy i karkówki kawior, kwas chlebowy, a z mocniejszych napojów: wódka i rosyjskie piwo „Baltika” (kupisz je w sklepach z alkoholami świata).
DAMSKI BRUNCH GRILLOWY
Zaproś same kobiety, a mężczyzn namów, żeby wystąpili w roli kelnerów. Dla rozrywki oglądanie na laptopie zaległych odcinków „Gotowych na wszystko”.
PODAJ: Grillowane owoce i warzywa, sałatki z grillowanym kurczakiem, a do picia likier orzechowy Angelico z lodem i cytryną.
PO FRANCUSKU
Główna atrakcja: gra w boule – coraz bardziej u nas popularna.
PODAJ: Lekkostrawne dania, np. sałatkę z grillowaną piersią z kurczaka, grillowanymi figami i serem gorgonzola. Na deser francuskie ciasteczka macaroons.