Musztardą można też doprawiać surowe mięso - jeśli wymieszamy ją z mielonym, łatwiej nam będzie formować kotlety czy klopsiki. Wspaniale doda smaku kotletom smażonym (nacieramy je musztardą przed wrzuceniem na patelnię). Połączona z olejem i zmiażdżonym przez praskę czosnkiem, będzie doskonała jako marynata do mięsa (musi ono w niej poleżeć przynajmniej pół godziny). Musztardą wymieszaną z miodem można natomiast smarować żeberka przed ułożeniem ich na grillu, pokryją się wtedy smakowitą glazurą. Warto nią także nacierać inne mięsa przed pieczeniem - nie będą wysychać.
"}},{"@type":"Content","@id":"/v5/.well-known/genid/2be3df21d28b5c2620ac","type":"inline-gallery","data":{"images":[{"url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/7451a196806f8c24c86a4a915d602969a6d4bdcd-c8a1960.jpeg","width":149,"height":200,"title":"446","aspectRatio":1.342281879194631}]}}]],"promo":null,"userRatings":{"total":0,"isHalfStar":false,"commentCount":0},"isSaveable":false,"sponsor":null,"relatedItems":null,"plantOverview":null,"openWebSettings":null,"breadcrumbs":[{"label":"Strona główna","url":"https://www.kobieta.pl:443"},{"label":"Styl życia","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/"},{"label":"Kuchnia","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/"},{"label":"Nieoceniona musztarda"}],"seoMetadata":{"title":"Nieoceniona musztarda","description":"Zwykle dodajemy ją do parówek i grillowanych kiełbasek, zapominając, że może być składnikiem wielu sosów i marynat. Możemy nią nawet smarować mięso przed pieczeniem - gotowe będzie soczyste i kruche.","metaTitle":"Nieoceniona musztarda","metaDescription":"Zwykle dodajemy ją do parówek i grillowanych kiełbasek, zapominając, że może być składnikiem wielu sosów i marynat. Możemy nią nawet smarować mięso przed pieczeniem - gotowe będzie soczyste i kruche.","image":{"@type":"Image","@id":"/v5/.well-known/genid/02efef5db29435f0959c","aspectRatio":0.6661290322580645,"height":107,"width":80,"alt":"445","title":"445","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-88391c4.jpeg","sourceName":null},"type":"article","robots":"","canonicalUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/"},"speedCurveLux":{"label":"article","data":{"layout-variant":"headline"}},"pageUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/","canonicalUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/","permutiveModel":{"category":["kuchnia","tak-zyjemy"],"subcategory":["article"],"channel":"tak-zyjemy","title":"Nieoceniona musztarda","article":{"id":"718","description":"Zwykle dodajemy ją do parówek i grillowanych kiełbasek, zapominając, że może być składnikiem wielu sosów i marynat. Możemy nią nawet smarować mięso przed pieczeniem - gotowe będzie soczyste i kruche.","type":"article","author":"redakcjakl","tags":[]}},"socialShare":{"platforms":["facebook","twitter","pinterest","email"],"emailSubject":"","emailBody":"","twitterHandle":"","fbAuthorizeCode":"","title":"Nieoceniona%20musztarda","tweet":"Nieoceniona%20musztarda","disabled":false,"imageUrl":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-88391c4.jpeg","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/"},"schema":{"@context":"https://schema.org","@id":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/#Article","@type":"Article","description":"Zwykle dodajemy ją do parówek i grillowanych kiełbasek, zapominając, że może być składnikiem wielu sosów i marynat. Możemy nią nawet smarować mięso przed pieczeniem - gotowe będzie soczyste i kruche.","image":[{"@type":"ImageObject","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-88391c4.jpeg?resize=80,107","width":80,"height":107}],"mainEntityOfPage":{"@type":"WebPage","@id":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/"},"name":"Nieoceniona musztarda","url":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/","author":[{"@type":"Person","name":"Claudia"}],"dateModified":"2024-09-17T14:44:49+02:00","datePublished":"2003-11-12T11:05:11+01:00","headline":"Nieoceniona musztarda","publisher":{"@type":"Organization","name":"Kobieta.pl","url":"https://www.kobieta.pl","logo":{"@type":"ImageObject","height":42,"url":"https://media.immediate.co.uk/volatile/sites/58/2024/04/kobieta-logo-primary2-fa242e6.svg?resize=228,42","width":228}},"speakable":{"@type":"SpeakableSpecification","xpath":["/html/head/title","/html/head/meta[@name=\"description\"]/@content"]}},"targeting":{"gtm":{"cat":["kuchnia","tak-zyjemy"],"channel":"tak-zyjemy","format":"standard","pageid":"718","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article","author":"redakcjakl","publish_date":"2003-11-12T10:05:11+00:00","template":"article"},"dfp":{"configuration":"UAT","cat":["kuchnia","tak-zyjemy"],"channel":"tak-zyjemy","format":"standard","pageid":"718","primary_cat":"kuchnia","subcat":"article"},"piano":[{"key":"premiumContent","value":false},{"key":"primaryCategory","value":"kuchnia"},{"key":"postType","value":"article"},{"key":"categories","value":["kuchnia","tak-zyjemy"]}]},"postPreview":null,"affiliateMessage":null,"image":{"@type":"Image","@id":"/v5/.well-known/genid/02efef5db29435f0959c","aspectRatio":0.6661290322580645,"height":107,"width":80,"alt":"445","title":"445","url":"https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/58/2024/09/unnamed-file-88391c4.jpeg","sourceName":null},"ediplayer":null,"onnetworkplayer":null,"greenVideo":null,"hideComments":false,"suppression":{"@type":"Suppression","@id":"/v5/.well-known/genid/0b6f68d35f361a9b5c8f","disableAboveFooter":false,"disableAdsOnPictures":false,"disableAllAds":false,"disableBelowHeader":false,"disableBurdaffiInText":false,"disableBurdaffiWidgets":false,"disableEdiplayerAds":false,"disableEdiplayerAutoplay":false,"disableEdiplayerInjection":false,"disableEdiplayerPlaylist":false,"disableInTextAds":false,"disableRtbAds":false,"hidePromoLogoInHeader":false},"layout":"headline","taxonomies":[{"@type":"Taxonomy","@id":"/v5/.well-known/genid/0bb4f7184fcb4f4ad915","display":"Kategorie","terms":[{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/1866afaf1264e3419bfa","slug":"kuchnia","display":"Kuchnia","parent":{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/15b8daef091f15908f33","slug":"tak-zyjemy","display":"Styl życia"},"taxonomy":"category"},{"@type":"Term","@id":"/v5/.well-known/genid/072aa409c956e1e219c6","slug":"tak-zyjemy","display":"Styl życia","taxonomy":"category"}]}],"table":null,"postFormat":"standard","showHeroImageOverlayIcon":false,"gemius":{"id":".XdAfWdwB_6mYT5KSlnGr4XBroGFNhsKUVnuscDogkb.X7","url":"pro.hit.gemius.pl/gemius.js","parameters":{"content_identifier":"957108","content_title":"Nieoceniona musztarda","content_type":"article","publication_date":"2003-11-12T10:05:11+00:00","player":1}},"c2cVars":{"contentId":718,"contentName":"Nieoceniona musztarda","contentType":"ContentArticle","contentUrl":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/","pageType":"Content","siteCategory":"Kobieta.pl/Tak-zyjemy/Kuchnia","siteCategoryId":null,"siteCategoryName":"Kuchnia","website":"kobieta-pl"},"relatedEdiPlayer":{"postType":"article","playerType":"related","breadcrumbs":["Styl życia","Kuchnia"],"keywords":[],"disablePlaylist":false,"disableAds":false,"disableAutoplay":false,"isAdult":false},"sponsorTracking":null,"postMeta":{"client":"kobieta","schemaId":"https://www.kobieta.pl/tak-zyjemy/kuchnia/nieoceniona-musztarda/#Article","entity":"post","source":"search-api","clientId":"718"},"recommendedCards":null,"adSettings":{"unitName":"/22760503335/Kobieta.pl/","headerBidder":"none","headerBidderUrl":null,"headerBidderTimeout":1500,"adRefresh":{"enabled":true,"excludedOrderIds":[0],"durationInView":20,"percentageInView":50},"targets":{"configuration":["UAT"]},"lazyLoading":{"enabled":false,"renderMarginPercent":1000,"mobileScaling":0},"stitcher":{"disableAllAdvertising":false},"enableAdvertBeforeBodyOfContent":{"article":true,"recipe":false},"nativeAdvertiser":"none","promoPlacementId":".cDmQmMy0l5bPEAnX08d9Hi6Pi9okLrTr8joB_glidz.E7","permutiveConfig":{"permutiveProjectId":"","permutiveApiKey":"","permutiveDomain":""}},"currentPage":1,"pockets":{"aboveFooter":[],"articleContentBottom":[],"articleHeader":[],"articleMeta":[],"articleActions":[{"componentId":"savePostButton","props":{}}],"articleBelowContent":[{"componentId":"tagCloud","props":{"data":{"taxonomies":["post_tag"]},"widgetArea":"articleBelowContent"}}],"articleFooter":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"dd523670968d53be9e30dab7521d5397","wrapperCssClass":"ecomm-boxd"},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"dynamicRelatedContent","props":{"data":{"title":"Polecane","limit":16,"showCardLabels":true,"layout":"horizontal","hideOnMobile":false,"smallCardTitles":false,"categories":[],"type":[],"contentType":[],"aspectRatioOverride":"square","hidePublishDateOnCards":false,"hideAuthorNameOnCards":true,"displayCarousel":false},"widgetArea":"articleFooter"}},{"componentId":"im_carousel_card_widget","props":{"data":{"title":"Promocja","categoryLabels":"hide","categories":["wspolpraca-reklamowa"],"tags":[],"tagsOperators":"","articlesType":"","contentType":"","aspectRatioOverride":"landscape","buttonText":"","buttonLink":"","showDescriptions":false,"showAdvertisingCooperationLabel":true,"showSponsorLabel":false,"showDotsNavigation":false,"numberOfCardsToInclude":8,"numberOfCardsToShowInViewport":4,"pinnedContent":[]},"widgetArea":"articleFooter"}}],"articleSidebar":[{"componentId":"burdaffi_widget_id","props":{"data":{"widgetId":"944195871a8e622d8c045656b6cdb3bb","wrapperCssClass":"ecomm-narrow"},"widgetArea":"articleSidebar"}}],"pageBottom":[{"componentId":"text","props":{"data":{"title":"Legal notice","text":"
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Zwykle dodajemy ją do parówek i grillowanych kiełbasek, zapominając, że może być składnikiem wielu sosów i marynat. Możemy nią nawet smarować mięso przed pieczeniem - gotowe będzie soczyste i kruche.
Musztarda jest świetną bazą błyskawicznych sosów na zimno - wystarczy, że połączymy ją ze zwykłym majonezem. Pasuje wtedy do jajek i pasztetu. Wymieszana z dżemem śliwkowym lub porzeczkowym może być ciekawym dodatkiem do drobiu lub cielęciny. Musztardą można też doprawiać surowe mięso - jeśli wymieszamy ją z mielonym, łatwiej nam będzie formować kotlety czy klopsiki. Wspaniale doda smaku kotletom smażonym (nacieramy je musztardą przed wrzuceniem na patelnię). Połączona z olejem i zmiażdżonym przez praskę czosnkiem, będzie doskonała jako marynata do mięsa (musi ono w niej poleżeć przynajmniej pół godziny). Musztardą wymieszaną z miodem można natomiast smarować żeberka przed ułożeniem ich na grillu, pokryją się wtedy smakowitą glazurą. Warto nią także nacierać inne mięsa przed pieczeniem - nie będą wysychać.
Reklama
1 z 1
446
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.