Reklama

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Reklama
  • 4 jajka
  • 1/2 l mleka
  • mąka
  • olej
  • 2 cukinie
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • szklanka bulionu drobiowego z kostki
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz
Reklama

Piekarnik rozgrzej do temp. 120°C. Jajka roztrzep z mlekiem i taką ilością mąki, aby wyszło ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Usmaż grube naleśniki, przełóż je na talerz i wstaw do piekarnika.
Cukinie umyj, odetnij końce. Nie obieraj, pokrój w kilkucentymetrowe słupki. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w kostkę. Cebule obierz, podziel na ósemki. Wszystkie warzywa podsmaż na oleju, podlej bulionem, przypraw do smaku solą i pieprzem, duś do miękkości. Gorące wyłóż na naleśniki. Udekoruj bazylią.
NASZA RADA: Aby danie było bardziej syte, dołóż do warzyw pokrojoną w kostkę pierś kurczaka albo plastry parówek lub mortadeli.

Reklama
Reklama
Reklama