Reklama

CIASTO:
●2 szklanki maki
●3/4 szklanki mleka
●3/4 szklanki wody mineralnej
● 2 jajka
●szczypta soli
●olej do smażenia
FARSZ:
●słoik żurawiny
●1 camembert
●4 plastry ananasa
● łyżka masła do podsmażenia
●garść rukoli
SOS:
●po łyżce śmietany i majonezu
●po szczypcie curry, cukru, soli

Reklama

[adsense]

Reklama

Składniki na ciasto zmiksuj, odstaw na 15 min. Na patelni mocno rozgrzej odrobinę oleju, usmaż cienkie naleśniki. Lekko je przestudź. Na połowie każdego placka rozsmaruj żurawinę, ułóż na niej pokrojony w plasterki ser, przykryj drugą połówką. Na patelni rozpuść masło, włóż naleśnik, podsmaż je lekko (ser powinien tylko zacząć się topić). Podawaj na liściach rukoli (lub innej sałaty), udekoruj kawałkami anansa. Sos: dokładnie połącz składniki, podaj go do naleśników.

Reklama
Reklama
Reklama