Reklama

Na 6 porcji:
CIASTO:

Reklama
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 l piwa
  • 2 jajka
  • ok. 35 dag mąki
  • szczypta soli

FARSZ:

  • mrożona mieszanka warzywna
  • 10 dag sera żółtego
  • łyżka masła
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 cebule
Reklama

Składniki na ciasto naleśnikowe ubij trzepaczką i odstaw, by "odpoczęło". Na gorącej natłuszczonej patelni usmaż cienkie naleśniki. Cebulę pokrój na talarki, zeszklij na maśle wymieszanym z olejem. Dodaj mrożonkę, wymieszaj i duś na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze startym żółtym serem. Farsz układaj na naleśnikach i zwijaj je w rulony. Podawaj od razu lub - jeśli lubisz chrupiące - podsmaż na maśle.

Reklama
Reklama
Reklama