Naleśniki z farszem
Czas przygotowania 35 min
Porcja 150 kcal
- Naj
Opublikowano: 22.11.2007, 08:15
Reklama
Na 6 porcji:
CIASTO:
Reklama
- 1/2 l mleka
- 1/2 l piwa
- 2 jajka
- ok. 35 dag mąki
- szczypta soli
FARSZ:
- mrożona mieszanka warzywna
- 10 dag sera żółtego
- łyżka masła
- łyżka oleju
- sól
- pieprz
- 2 cebule
Reklama
Składniki na ciasto naleśnikowe ubij trzepaczką i odstaw, by "odpoczęło". Na gorącej natłuszczonej patelni usmaż cienkie naleśniki. Cebulę pokrój na talarki, zeszklij na maśle wymieszanym z olejem. Dodaj mrożonkę, wymieszaj i duś na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze startym żółtym serem. Farsz układaj na naleśnikach i zwijaj je w rulony. Podawaj od razu lub - jeśli lubisz chrupiące - podsmaż na maśle.
Reklama
Reklama
Reklama