Reklama

CIASTO:
● 15 dag maki
● 2 jajka
● szklanka mleka
● szczypta soli
● 2 łyżki oleju
FARSZ:
● 1/2 brokuła
● 25 dag pieczarek
● 2–3 łyżki masła
● cebula
● łyżka śmietany
● 2 łyżki tartego sera żółtego
● sól
● pieprz
● 20 dag boczku
[adsense]
Podane składniki zmiksuj na ciasto naleśnikowe. Odstaw na 20 min, a następnie usmaż cienkie naleśniki. Brokuł umyj, podziel na różyczki, gotuj 10 min w osolonej wodzie, osącz, rozetrzyj widelcem. Pieczarki oczyść, poszatkuj, podsmaż na łyżce masła razem z posiekaną cebulą. Wymieszaj z brokułem, śmietaną, serem, przypraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na naleśnikach, złóż je w koperty, podsmaż na rumiano na maśle. Boczek pokrój w kostkę, usmaż na chrupiąco, polej naleśniki.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama