Naleśniki po meksykańsku
W chłodne dni takie pikantne naleśniki rozgrzeją niejedno serce. Wypróbuj nasz przepis, a zobaczysz, że będziesz do niego wracać częściej.
- Naj
Opublikowano: 04.02.2011, 11:00
Reklama
- 3/4 l mleka
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- olej
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- po puszce fasoli i kukurydzy
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- chili
- przyprawa meksykańska
Reklama
Mleko, jajka, mąkę, szczyptę soli i łyżkę oleju zmiksuj na ciasto.
Odstaw na 10 min. Usmaż naleśniki.
Na oleju zeszklij posiekane cebule i czosnek. Dodaj odsączone fasolę i kukurydzę oraz koncentrat rozmieszany w 2/3 szklanki wody. Duś, aż sos zgęstnieje. Przypraw do smaku.
Farsz nałóż do naleśników.
Podsmaż je na oleju.
Podawaj z ulubionym sosem.
Reklama
Reklama
Reklama