Nadziewany schab
Domowy nadziewany schab nie ma sobie równych. To doskonała propozycja na wielkanocny stół i niedzielny obiad.
- Claudia
Porcja: 385 kcal
Na 12 porcji
- 1 kg schabu
- 100 g suszonych pomidorów z oleju
- 100 g oliwek czarnych i zielonych
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanych orzechów pinii
- 2 łyżki świeżo startego parmezanu
- 150 ml białego wytrawnego wina
- 300 ml bulionu
- sól
- pieprz
Mięso umyć, osuszyć i rozciąć tak, aby powstał duży płat. Oprószyć solą i pieprzem. Pomidory i oliwki osączyć i posiekać. W misce wymieszać: 2 łyżki oleju z pomidorów, 2 łyżki oliwy, orzechy piniowe, parmezan, oliwki i pomidory. Farsz rozłożyć na mięsie i zwinąć je w rulon. Związać. Mięso obsmażyć na 2 łyżkach pozostałej oliwy. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wlać wino i bulion. Piec 1,5–2 godziny. Upieczone mięso wyjąć. Odstawić na 15 minut. Pokroić w plastry.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
Podaruj wspomnienia – magia personalizowanych prezentów na święta
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Rozpocznij nową przygodę z kolekcją perfum NOVELLISTA
Współpraca reklamowa