Reklama

SKŁADNIKI NA 6 PORCJI

Reklama
  • 30 dag wieprzowiny
  • 30 dag wołowiny
  • 3/4 szklanki mleka
  • kajzerka
  • cebula
  • jajko
  • 5-6 ogórków konserwowych

MARYNATA

  • łyżka musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Reklama

Marynata: czosnek obrać, wycisnąć. Wymieszać z octem winnym, musztardą, szczyptą soli, pieprzu i olejem.
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, polać marynatą, wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki.
Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki, osączyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w kawałki. Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, odcisnąć.
Mięso osączyć z marynaty, zemleć wraz z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
Po 2-3 kawałki ogórka obtaczać w mięsnej masie, tworząc wałeczki. Grillować 10-15 minut z każdej strony. Podawać z sałatką ziemniaczaną.

Reklama
Reklama
Reklama