Nadziewane kotlety mielone
Przygotowanie: 30 min
Oczekiwanie: 1 godz
Pieczenie: 10-15 minut
Porcja: 290 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 11:39
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 30 dag wieprzowiny
- 30 dag wołowiny
- 3/4 szklanki mleka
- kajzerka
- cebula
- jajko
- 5-6 ogórków konserwowych
MARYNATA
- łyżka musztardy
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Reklama
Marynata: czosnek obrać, wycisnąć. Wymieszać z octem winnym, musztardą, szczyptą soli, pieprzu i olejem.
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, polać marynatą, wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki.
Ogórki pokroić wzdłuż na ćwiartki, osączyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w kawałki. Kajzerkę namoczyć w ciepłym mleku, odcisnąć.
Mięso osączyć z marynaty, zemleć wraz z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać.
Po 2-3 kawałki ogórka obtaczać w mięsnej masie, tworząc wałeczki. Grillować 10-15 minut z każdej strony. Podawać z sałatką ziemniaczaną.
Reklama
Reklama
Reklama