Muszle z kremowym serkiem
Doskonała przystawka na karnawałowe party.
- Claudia
Opublikowano: 02.01.2013, 13:52
Reklama
PORCJA: 256 kcal
PRZYGOTOWANIE: 35 minut
NA 4 PORCJE:
Reklama
- ok. 12–14 dużych muszli
- 100 g suszonych pomidorów
- kilkanaście czarnych oliwek
- ząbek czosnku
- 2–3 opakowania kremowego serka (naturalnego lub z ziołami)
- łyżka naturalnego jogurtu
- 1/2 pęczka koperku
- sól
- pieprz
Reklama
Muszle ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Wystudzić. Suszone pomidory i oliwki drobno posiekać. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Twarożek wymieszać z pomidorami, czosnkiem i jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełnić muszle. Posypać drobno posiekanym koperkiem. Zaraz podawać. Muszle z kremowym serkiem
Reklama
Reklama
Reklama