Reklama

SKŁADNIKI:
● opakowanie makaronu muszle
● 30 dag szpinaku
● łyżka maki
● 4 pomidory
● 15 dag sera feta
● łyżka parmezanu
● 1/4 szklanki mleka
● olej
● 3 ząbki czosnku
● sól
● pieprz
● 1/2 szklanki śmietany 36%
● natka ● gałka muszkatołowa
Szpinak przebierz, oderwij ogonki, umyj, zblanszuj, posiekaj (możesz użyć także mrożonego). Czosnek przepuść przez praskę, podsmaż na oleju, dodaj szpinak, podsmaż, dodając kilka łyżek mleka, przypraw pieprzem i gałka muszkatołowa. Dodaj pokruszony ser feta, duś razem kilka minut, mieszając. Mąkę rozetrzyj ze śmietana, dodaj do szpinaku, wymieszaj. Makaron muszle ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź. Napełnij farszem ze szpinaku i sera feta. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój na małe cząstki, ułóż dekoracyjnie na talerzu. Na pomidorach ułóż muszelki z farszem. Posyp startym parmezanem i natka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama