Muszelki z tuńczykiem
Przygotowanie 35 min
Porcja: 180 kcal
- Naj
Opublikowano: 23.07.2008, 10:30
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:
Reklama
- opakowanie makaronu wielkie muszle
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- czerwona papryka
- puszka kukurydzy
- 4 konserwowe ogórki
- pieprz
- sól
- majonez
- natka
- sok z cytryny
Reklama
Muszelki ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie z łyżką oleju. Paprykę oczyść i razem z ogórkiem pokrój w drobną kostkę. Dodaj odcedzoną kukurydzę i tuńczyka bez zalewy. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj. Ugotowane muszelki napełnij sałatką, podawaj z majonezem, posypane posiekaną natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama