Młoda kapusta z pomidorami
Przepis na młodą kapustę z pomidorami. Przygotowanie: 30 min, kaloryczność: 130 kcal, dla 6 osób.
- Naj
Opublikowano: 01.06.2010, 10:15
Reklama
● 2 główki młodej kapusty
● 2 cebule
● 10 dag masła
● 3 pomidory (lub z puszki)
● sól
● pieprz
● cukier
● sok z cytryny
●pęczek kopru
[adsense]
Kapustę oczyść z twardych zewnętrznych liści, opłucz, poszatkuj. Zalej w garnku niewielką ilością wody, dodaj pokrojone w kostkę cebulę i masło. Duś do miękkości. Kiedy kapusta będzie już na wpół miękka, dodaj pokrojone, obrane ze skóry pomidory, przypraw solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj z koperkiem. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami z masłem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama