Mizeria
Przygotowanie: 10 minut
Oczekiwanie: 20 minut
Porcja: 70 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 13:56
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- 80 dag ogórków
- 150 ml śmietany
- łyżka octu winnego lub soku z cytryny
- łyżeczka cukru
- łyżka posiekanego koperku
- sól, świeżo zmielony pieprz
Reklama
Ogórki obrać, pokroić na cienkie plasterki. Oprószyć solą, odstawić na 10 min, osączyć.
Śmietanę wymieszać z octem i cukrem, przyprawić do smaku solą. Ogórki polać sosem, oprószyć pieprzem, odstawić na 10 minut w chłodne miejsce.
Przed podaniem mizerię wymieszać z koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama