Miniserniczki
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: ok. 40 minut
Porcja: 370 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 08.12.2007, 17:16
Reklama
- 20 dag herbatników
- 1/2 kostki masła (10 dag)
- 4 jajka
- szklanka cukru
- 80 dag twarogu
- 2 łyżki soku z cytryny
- szklanka śmietany
- 2 opakowania cukru waniliowego
Reklama
Masło stopić w rondelku, ostudzić. Herbatniki pokruszyć. Dodać masło i 1 opakowanie cukru waniliowego, dokładnie wymieszać. 12 foremek do babeczek wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić, na dno każdej wsypać trochę masy herbatnikowej.
Jajka utrzeć z cukrem, dodając po łyżce twaróg. Dodać sok z cytryny, utrzeć na puszystą masę. Nałożyć do babeczek. Piec ok. 30 minut w temp. 170°C.
Śmietanę wymieszać z 1 opakowaniem cukru waniliowego, posmarować serniczki. Piec 5-10 min w tej samej temperaturze.
Reklama
Reklama
Reklama