Minipizze ze szparagami
Dzięki dodatkowi świeżej rukoli minipizze ze szparagami i pomidorkami zyskują lekko pikantną, orzechową nutę. Spróbuj!
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 17.05.2015, 09:54
Reklama
Porcja: 512 kcal
Przygotowanie: 40 minut
Na 4 porcje
Reklama
- pęczek zielonych szparagów
- garść pomidorków koktajlowych w różnych kolorach
- gotowe ciasto na pizzę (rulon)
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 4 łyżki tartej goudy
- 2 łyżki tartego parmezanu lub pecorino
- rukola
- sól
- pieprz
Reklama
Szparagi umyć i odciąć twarde końce. Pomidorki opłukać, poprzekrawać na pół. Ciasto lekko rozwałkować i pokroić na 8 prostokątów. Brzegi zagiąć, całość posmarować cienko warstwą śmietany, posypać tartym serem. na wierzchu ułożyć oczyszczone szparagi oraz połówki pomidorków. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej pizze. Posypać tartym parmezanem i piec ok. 15 minut w 190°C. Oprószyć solą i pieprzem, obłożyć listkami rukoli.
Reklama
Reklama
Reklama