Minipizze
Przygotowanie: 45 minut
Oczekiwanie: 8 godzin
Porcja: 60 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 23:09
Reklama
Składniki na 24 porcje
Reklama
- 20 dag mąki
- torebka suszonych drożdży
- 3 puszki Śledzi po włosku
- 3 łyżki czarnych oliwek
- 5 dag startego sera typu mozzarella
- olej
- łyżeczka oregano
- sól, pieprz
Reklama
Drożdże rozrobić ze 100 ml letniej wody, zagnieść z mąką. Ciasto szczelnie przykryć, odstawić w ciepłe miejsce na 8 godz.
Oliwki pokroić w plasterki. Śledzie wyjąć z sosu. Oliwki wymieszać z sosem, przyprawić.
Do ciasta dodać szczyptę soli i oregano, zagnieść i uformować płaski placek. Ułożyć na blasze posmarowanej olejem.
Posmarować sosem i pokroić na 24 kwadraty. Na każdym ułożyć śledzia, posypać serem. Piec ok. 15 minut w temp. 220°C.
Reklama
Reklama
Reklama