Migdałowe trufelki
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
Sztuka: 90 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 16.03.2005, 16:25
Reklama
SKŁADNIKI NA 40 SZTUK
Reklama
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200 g)
- tabliczka mlecznej czekolady (100 g)
- 5 dag migdałów
- 1/2 kostki masła
- 2 łyżki likieru lub wódki
- 5 łyżek kakao
Reklama
Migdały sparzyć, zdjąć skórkę, drobno posiekać. Obie czekolady połamać na kawałki i stopić na parze.
Zdjąć z ognia, przestudzić mieszając, po czym utrzeć z masłem. Wsypać migdały, wlać alkohol, wymieszać, włożyć na 30 minut do lodówki.
Gdy masa lekko stężeje, formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć je w kakao. Trufle wstawić na 30 min do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama